Dordt Centraal – BBQing Werner: Dordtse barbecue-expert – wo 3 juni 2020

BBQ expert Dordrecht
Werner Kelder van BBQing (links) en Rick van Houthandel Groenvaar (Foto: Thymen Stolk)

DORDRECHT – Werner Kelder kun je met een gerust hart een barbecue-expert noemen. Hij reist als sales manager door Europa om de Smokey Bandit, een topbarbecue van Nederlandse makelij, aan de man te brengen. Hij verkoopt deze barbecues zelf in zijn shop-in-shop in Dordrecht, geeft er demonstraties en workshops mee en verzorgt barbecue-catering op maat.

Om maar bij het belangrijkste te beginnen: de barbecue zelf. Werner: “De Smokey Bandit is een topmerk van Nederlands fabricaat. Er zijn een aantal varianten die gemeen hebben dat ze heel veelzijdig zijn. Je kunt er alles op doen: van koud roken van bijvoorbeeld zalm tot grillen bij temperaturen tot 300 graden. Maar bijvoorbeeld ook brood of pizza bakken. Het zijn pelletbarbecues die dus worden gestookt met geperste houtkorrels. Daarmee combineer je het gemak van een gasbarbecue met de beleving van een houtgestookte. Smokey Bandit verkoopt deze pellets in verschillende varianten, die allemaal hun eigen effect op de smaak van het vlees of de vis hebben.”

Houthandel Groenvaar
Werner is dermate enthousiast over de Smokey Bandit dat hij besloot ook zelf merkdealer te worden. Hij vond daar een prima plek voor in Dordrecht. Bij Houthandel Groenvaar op het Hugo de Grootplein werd hij met open armen ontvangen om er een shop-in-shop te openen. “Ze bieden me de ruimte en hebben zelfs een stellage voor me gebouwd. Omgekeerd zorg ik met mijn shop voor wat reuring en extra aanloop.” De barbecuewinkel is geopend op afspraak en daarnaast geeft Werner er bijna elke zaterdag demonstraties met onder andere de Smokey Bandit en diverse accessoires.

Workshops en catering
Verder is Werner ook druk met barbecueworkshops, waarbij natuurlijk ook lekker samen gegeten kan worden. En met catering op maat. “Allerlei arrangementen zijn mogelijk, voor kleine of grote groepen. Ik kan ‘alleen’ komen barbecueën, maar desgewenst kan ik het hele feestje organiseren, inclusief drank, partytenten en aankleding. Voor mijn producten werk ik samen met cateraars en groothandels, maar de laatste tijd ben ik steeds ‘kleiner gaan denken’: ik wil eigenlijk zoveel mogelijk mijn producten betrekken bij lokale slagerijen, bakkers, vishandels en groentezaken.”

Meer weten? Kijk op bbqing.nl of bel of mail even met Werner: tel. 06-30365413 of werner@bbqing.nl.

Laat een reactie achter