Afkomstig van zorgvuldig geselecteerd natuurlijk wortelhout van olijfbomen. In de wortel zit namelijk veel meer smaak! Olijfhout wordt traditioneel door de Andalusische grillrestaurants aan het strand gebruikt om visgerechten te bereiden. Geeft typische fijne en milde aromatische smaak van de rook van olijfhout. Past goed bij varken, rund, gevogelte en lam, maar ook bij groenten en vis.
Rook chunks gebruik je wanneer je langdurig rook wilt hebben. Perfect voor low&slow garen van bijvoorbeeld pulled pork of spareribs dus! Gooi een of meerdere chunks droog in de houtskool en laat het rustig roken. Afhankelijk van de grootte van de chunk, de temperatuur en de houtsoort kan je zo een paar uur roken. Er zit ongeveer 1,5 kg chunks in een zak. De chunks van Smokey Olive Wood zijn gemaakt van exclusieve houtsoorten. In Nederland zijn we al een tijdje gewend aan roken met houtsoorten zoals appel, eik en beuk. Uit Spanje brengt Smokey Olive Wood houtsoorten waar je opnieuw mee kunt experimenteren en een meer verfijnde smaak gaat krijgen. Het rookhout is er in olijf, sinaasappel, citroen, amandel en steeneik. Ook zijn er speciale vuurkruiden.
Artikelnummer: IM V5-01-1.5K
Artikelnummer: IM V5-01-1.5K
BTW-tarief: 21%
Help ons en andere klanten door het schrijven van een review