Onze Zeeuwsche Zoute met Wakame zeewier erin is ook verkrijgbaar in een duurzame glazen pot. Het zeewier dat erin verwerkt zit, is afkomstig uit de Oosterschelde en wordt gewonnen door De Zeeuwse Zeewierhandel. Deze zoutvariant is een typisch Zeeuwse combinatie waarin je de Oosterschelde terug proeft. Wie denkt dat het lastig is om met zout met wakame te koken komt nog voor een aangename verrassing te staan: deze smaakcombinatie geeft aan onverwachte gerechten een smaakboost. Wat dacht je van wat zeewier zeezout op je gebraden entrecote bijvoorbeeld?
WAAR ZEEUWSCHE ZOUTE ZIJN OORSPRONG VINDT
Aan de oevers van de Oosterschelde pompen we bij het vissersdorp Bruinisse op het eiland Schouwen-Duiveland met binnenkomend tij het zeewater op. Het Nationale Park de Oosterschelde is het grootste nationale park van Nederland. Gezuiverd door zandplaten, oester- en mosselbanken is dit een van de beste plekken om helder en schoon water uit de Oosterschelde te verkrijgen. Wist je dat een oester gemiddeld 5 liter water per uur zuivert? Mosselen doen daar nog een schepje bovenop en zuiveren maar liefst 10 liter water per uur.
VAN WATER TOT ZOUTKRISTAL
We gebruiken een combinatie van 500 jaar Zeeuws vakmanschap en moderne technische oplossingen om ons zout te maken. Al deze elementen dragen bij aan de ambacht van ons werk: het creëren van een buitengewoon authentiek zoutproduct dat ons dagelijks leven verrijkt en telkens weer een nieuwe smaaksensatie biedt.
Artikelnummer: ZZ-Glazen-Pot-Wakame
Artikelnummer: ZZ-Glazen-Pot-Wakame
Help ons en andere klanten door het schrijven van een review