Zeeuwsche Zoute Zeekraal is perfect voor smaakcombinaties waarin een lekkere, zoute smaak gewenst is, gecombineerd met het ziltige dat de zoutminnende groente zeekraal kan geven. Het zout is mede mogelijk gemaakt door de leverancier Zeeuws Zilt, die zeekraal verbouwt op schorren in Zeeland: het overgangsgebied tussen land en zee. Deze nieuwe smaakmaker is de ideale partner van sauzen bij gerechten met vis of een salade met venkel. Maar ook bij steak tartaar, carpaccio, eiergerecht kabeljauw en andere witvis komt deze zilte toevoeging uitstekend tot zijn recht. Het glazen potje geeft je de mogelijkheid om het zout in te bewaren en bij te vullen na gebruik.
WAAR ZEEUWSCHE ZOUTE ZIJN OORSPRONG VINDT
Aan de oevers van de Oosterschelde pompen we bij het vissersdorp Bruinisse op het eiland Schouwen-Duiveland met binnenkomend tij het zeewater op. Het Nationale Park de Oosterschelde is het grootste nationale park van Nederland. Gezuiverd door zandplaten, oester- en mosselbanken is dit een van de beste plekken om helder en schoon water uit de Oosterschelde te verkrijgen. Wist je dat een oester gemiddeld 5 liter water per uur zuivert? Mosselen doen daar nog een schepje bovenop en zuiveren maar liefst 10 liter water per uur.
VAN WATER TOT ZOUTKRISTAL
We gebruiken een combinatie van 500 jaar Zeeuws vakmanschap en moderne technische oplossingen om ons zout te maken. Al deze elementen dragen bij aan de ambacht van ons werk: het creëren van een buitengewoon authentiek zoutproduct dat ons dagelijks leven verrijkt en telkens weer een nieuwe smaaksensatie biedt.
Artikelnummer: ZZ-Glazen-Pot-Zeekraal
Artikelnummer: ZZ-Glazen-Pot-Zeekraal
Help ons en andere klanten door het schrijven van een review